Протягом останніх днів обстановка в зоні АТО відносно спокійна. І все-таки лінія розмежування продовжує бути небезпечною. Вона замінована з двох боків, унаслідок чого страждають і військовослужбовці, і мирні жителі.

Зокрема, в лісосмузі між річкою Сіверський Донець і блокпостом «Стелла» у Станиці Луганській загинув, підірвавшись на розтяжці, 77-річний луганчанин. Місцеві жителі села Болотене скаржаться, що через розставлені всюди міни вони не можуть заготовлювати на зиму дрова.


Днями в цьому районі на розтяжці підірвався один із бійців 128-ї бригади. Недалеко від Сіверського Дінця, між Болотеним і Миколаївкою він із групою бійців оглядав місце загибелі п’ятьох бойовиків «ЛНР». Судячи зі стану виявлених тіл, ті підірвалися на розтяжках майже два тижні тому під час невдалої спроби прорватися на контрольовану Україною територію. Загиблі були в камуфляжі, з автоматичною зброєю, боєприпасами, без особистих документів. На одязі одного з них був присутній шеврон із триколором РФ і шеврон ГБР «Летучая мышь», на одному автоматі — триколор «ЛНР» і силует ГБР «Летучая мышь». Як зазначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука, залишається високою небезпека від дій ворожих диверсійних груп. Терористи використовують своїх побратимів як гарматне м’ясо, кидаючи їх на заміновані місця, щоб перевірити можливість проходу нових диверсійних груп.

 

Луганська область.