У селі Гнатівка Києво-Святошинського району відкрили новий центр «Анатівка» для проживання переселенців зі сходу України. Найближчим часом тут поселяться 26 сімей, які змушені були залишити свої домівки через бойові дії.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Київської обласної державної адміністрації.
За даними прес-служби, житло будували коштом меценатів, у тому числі й іноземних. В ОДА наголосили, що цей центр — не лише дах над головою: поруч із житловими приміщеннями зведено школу та дитячий садок. За задумом ініціаторів проекту, центр стане окремим містечком для переселенців з усією необхідною освітньою та господарською інфраструктурою.
Як розповів голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра, проект спрямовано не лише на забезпечення житлом, а й на створення умов для легкої та повної адаптації тимчасово переміщених осіб у новому середовищі.
«Разом з меценатами та іноземними гостями ми відкрили першу чергу цього соціально-адаптаційного проекту. Невдовзі сюди заїдуть 26 сімей із Донбасу. Тим часом паралельно продовжиться будівництво наступної черги проекту. Очікується, що усього тут проживатимуть майже 500 переселенців», — поінформував Шандра.
За його словами, нині на території Київської області перебувають майже 44 тисячі тимчасово переміщених осіб із окупованих територій. Одними із найважливіших проблем залишаються питання забезпечення житлом та працевлаштування.

 

 

Новий центр «Анатівка» для переселенців.

Фото з сайту Укрінформ.