Наступного року оборонний бюджет України, вочевидь, зросте. Міністерство оборони підготувало і спрямувало для внесення до проекту державного бюджету України на 2016 рік бюджетний запит на загальну суму 86 мільярдів 952 мільйони гривень. «Із цієї суми 46,5 мільярда гривень передбачається отримати для фінансування Збройних Сил України в рамках граничного обсягу видатків, 790 мільйонів гривень — за рахунок доходів і видатків спеціального фонду, 39,6 мільярда гривень — у результаті додаткового бюджетного запиту», — повідомляє прес-служба МО. Додаткові кошти оборонне відомство хоче спрямувати на зростання рівня боєздатності військових частин і підрозділів Збройних Сил, на фінансування державних цільових програм розвитку озброєння і військової техніки, а також на будівництво житла для військовослужбовців.
Цьогорічний оборонний бюджет, тобто фінансування Збройних Сил України, за словами Президента Петра Порошенка, вже є рекордним за часів Незалежності — майже 45 мільярдів гривень.
Кабінет Міністрів підтримує збільшення оборонного бюджету. «Бюджет на оборону буде не нижче, ніж поточного року», — заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час відвідин Одеси на брифінгу в Одеському морському торговельному порту. Водночас прем’єр повідомив, що в 2016 році уряд планує виділити кошти на будівництво чотирьох нових корветів.
На початку серпня під час наради у Хмельницькому з керівництвом ОДА Арсеній Яценюк повідомляв, що державний бюджет України на 2016 рік передбачатиме видатки на оборону на рівні 5 відсотків від ВВП. Водночас в уряді визнають, що бюджет-2016 буде «дуже напруженим», зокрема, через збільшення витрат на оборону, субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг, індексацію зарплат і пенсій, зменшення прибутку НБУ і прибутку з митних зборів.