«Відсутність вакцин і медикаментів ставить епідеміологічну ситуацію в Дніпропетровську під загрозу. За останні півроку медики області не отримали ні вакцин проти туберкульозу, ні вакцин проти поліомієліту», — про це під час зустрічі з народним депутатом Олександром Вілкулом заявила лікар Дніпропетровської міськлікарні №6 Ольга Нікітіна.
Вона додала, що цьогоріч уперше за 25 років в області було зафіксовано три смерті від сказу, немає сироватки проти ботулізму. «Для того щоб ситуація не стала критичною, потрібно вживати термінових заходів», — вважає лікар.
Олександр Вілкул зазначив, що ситуація з вакцинацією справді критична: «Якщо цього не може зробити держава, це має вирішуватися на рівні регіону, міста. Необхідно якомога швидше відновити безплатне вакцинування дітей».
Народний депутат відзначив, що завдяки децентралізації в місті залишатиметься більше грошей, а отже, можна буде впроваджувати муніципальні медичні програми та закуповувати необхідні медикаменти, повідомляють у прес-службі народного депутата.

Дніпропетровська область.