Євген СОЛОДКИЙ (смт Дружба Тернопільської області):
«Останніми роками до бібліотек не надходять нові книжки, видання сучасної літератури тощо. Чому цей процес пригальмувався? Коли бібліотеки відчують покращення?»
Віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав КИРИЛЕНКО:

— У реформуванні бібліотечної галузі вже досягнуто позитивних результатів. Насамперед відновлено бюджетне фінансування в розмірі дев’яти мільйонів гривень для закупівлі книжок українською мовою, які поповнять фонди бібліотек. До того ж інформаційні заклади, враховуючи потреби читачів, самостійно обиратимуть, які саме книжки закуповуватимуться.
Магістральний шлях на закупівлю сучасних, нових книжок українських авторів і навіть в електронній формі має бути відкрито. Для цього потрібно провести реформу з оновлення бібліотечних фондів. Застарілі книжки мають вилучатися, адже в багатьох випадках це понад 80 відсотків бібліотечного фонду.
Також уже визначено конкретні кроки щодо спрощення процедури закупівлі книжок та періодичних видань, осучаснення наявних стандартів надання бібліотечних послуг, необхідність збереження спеціального статусу для галузевих бібліотек (медичних, освітніх) та спеціалізації для дитячих і юнацьких інформаційних закладів, забезпечення доступу користувачів до мережі Інтернет тощо.

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».