У ніч із понеділка на вівторок турецькі ВПС завдали потужного авіаційного удару по позиціях бойовиків Робочої партії Курдистану (РПК) у Північному Іраку. 50 турецьких винищувачів близько шести годин обстрілювали 20 укріплених схронів і складів зі зброєю.


Як повідомляють турецькі ЗМІ, бойовики понесли значні втрати в живій силі — від 35 до 40 людей. Вони відзначають, що нічна атака була відповіддю на масштабну операцію сепаратистів проти урядових військ, у результаті якої загинуло 16 турецьких військовослужбовців.


Після цього прем’єр-міністр Туреччини Ахмед Давутоглу у виступі по турецькому радіо пообіцяв ґрунтовно «прочистити» укріплення бойовиків у гірських районах. «Гори в цій країні не повинні і не будуть віддані в розпорядження терористів», — заявив турецький прем’єр.


Як повідомляла наша газета, днями в Туреччині був прийнятий закон, згідно з яким МВС виплачуватиме громадянам, що дали владі інформацію про знаходження терористів або про їхні задуми, нагороду в розмірі від 200 тис. до 4 млн. турецьких лір (1,2 млн. євро).


Розмір грошової винагороди визначить МВС із урахуванням важливості отриманої інформації або тяжкості відверненого злочину. Мільйонером може стати кожний громадянин Туреччини за винятком осіб, пов’язаних з терористичною діяльністю, і співробітників служб безпеки. Розмір винагороди визначатиме комісія МВС. Турецька влада також гарантує цілковиту анонімність тим, хто інформуватиме про терористів.