Учора у Варшаві працював український урядовий десант на чолі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Прикметно, що до польської столиці глава уряду прибув традиційно — рейсовим літаком у економкласі.

 

 

Робочий візит розпочався із зустрічі віч-на-віч А. Яценюка з польським прем’єром Евою Копач (на знімку). Потім були переговори в розширеному форматі за участю членів урядових делегацій, а також між деякими профільними міністрами. На завершення було підписано угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Польща «Про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги» та «Про створення Українсько-польської ради обміну молоді».


Увечері відбулася зустріч А. Яценюка з президентом Польщі Анджеєм Дудою, де головними були теми протидії російській агресії, а також підтримка Варшавою інтеграції нашої держави у євросоюзівські та євроатлантичні структури. Виступаючи напередодні на Економічному форумі в Криниці, А. Дуда вкотре заявив про бажання його країни брати активну участь у врегулюванні ситуації на Донбасі. Нагадавши, що Мінські домовленості не виконуються у повному обсязі і навряд чи будуть виконані. Польський президент наголосив, що вже тепер варто задуматися, що Європа може запропонувати Києву після 31 грудня, коли домовленості Мінськ-2 втратять силу. На його переконання, угоди, підписані у лютому цього року, мали позитивний вплив на врегулювання ситуації, але не призвели до встановлення миру. «Конфлікт в Україні не може бути заморожений, а має закінчитися довготривалим миром, що означає повернення до кордонів, визнаних міжнародним співтовариством», — резюмував глава польської держави.


Криниця-Здруй - Варшава.


Фото прес-служби Кабінету Міністрів України.