Валентин ОСТАПЧУК (Буча Київської області):


«Наступного року в Бразилії відбудуться Олімпійські ігри. Спортсменам потрібні кошти для підготовки до змагань. Яка нині ситуація з фінансуванням спортивних федерацій? Як розподіляються кошти?»


Міністр молоді та спорту України Ігор ЖДАНОВ:

 

 

— На початку року була затверджена формула виділення грошей із державного бюджету спортивним федераціям. Зокрема, враховуються такі критерії: кількість людей, які займаються відповідним видом спорту, його популярність, досягнення на міжнародній арені атлетів тощо. Також є різниця між ігровими та неігровими видами спорту. Поки що нам вдалося забезпечити ритмічне фінансування відповідно до розподілу видатків із держбюджету.


Крім того, нещодавно було підписано угоду про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту Федерації баскетболу, Федерації важкої атлетики, Федерації легкої атлетики і Федерації стрибків у воду до організації і проведення спортивних заходів. Експеримент триватиме з вересня по січень 2016 року. У такий спосіб збільшаться повноваження цих органів. Зокрема, вони самостійно забезпечуватимуть організацію та проведення спортивних змагань і тренувальних зборів, участь збірних у міжнародних змаганнях. Відповідні витрати мають бути оприлюднені на сайті федерацій.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».