Українська влада рішуче налаштована йти шляхом реформ, і немає жодних сумнівів, що ми здолаємо цей шлях. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з доповідачем Комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ Крістіною Зеленковою у середу.


На початку зустрічі А. Парубій висловив вдячність за допомогу у розв’язанні конфлікту на сході України та підтримку демократичних реформ у нашій державі, наголосивши, що міжнародна підтримка є «ключовим аспектом успіху України як європейської держави».


Перший заступник Голови Верховної Ради повідомив про перебіг політико-економічної ситуації в Україні, наголосивши, що «в умовах зовнішньої експансії нам вдалося провести демократичні вибори Президента і парламенту», а також розпочати глибинні реформи в усіх сферах життя.


А. Парубій повідомив про підтримку реформ на законодавчому рівні, зокрема, щодо ухвалення пакета законів, спрямованих на боротьбу з корупцією, реформування правоохоронної системи і Збройних Сил, зауваживши, що нинішній склад парламенту ухвалив більше реформаторських законів, ніж усі попередні скликання.


Перший заступник Голови Верховної Ради назвав «наймасштабнішою» реформу з децентралізації влади, оскільки без неї неможливі секторальні реформи. Переважна більшість суспільства і політикуму, підкреслив він, підтримують децентралізацію у пропонованому Президентом варіанті законопроекту про внесення змін до Конституції України.


А. Парубій також зазначив, що Російська Федерація намагається нівелювати значення реформ в Україні і нав’язати думку про неспроможність влади їх реалізувати, дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави, розколоти суспільство. До того ж Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив, що Україна виконує вже одинадцятий пункт Мінських домовленостей, тоді як Росія «не виконала навіть першого пункту».


Своєю чергою, пані К. Зеленкова запевнила у незмінності підтримки України з боку Європейського Союзу. «ЄС на вашому боці», — сказала вона.


У цьому контексті доповідач наголосила на важливості вжиття заходів, «щоб протистояти ворогу, у тому числі, у політичній сфері», зазначивши, що Росія «намагається дестабілізувати ЄС через Україну і дестабілізувати ситуацію всередині України».


Пані К. Зеленкова також підкреслила, що у ЄС «розуміють важливість внесення змін до Конституції України та їх широкого обговорення», а також відзначають успішність розпочатих реформ.

 

ЦИТАТА

 

Перший заступник Голови Верховної Ради  Андрій ПАРУБІЙ: 


«Без демократичних перетворень, оновлення влади ми не зможемо побудувати європейську державу. Ми проводимо глибинні реформи, що не передбачає поспішності, яка може нівелювати їх значення».

 

Прес-служба Верховної Ради України.

 

Андрій ПАРУБІЙ.

 

Крістіна ЗЕЛЕНКОВА.