Данія опинилася на шляху у мігрантів із Німеччини до Швеції. І щодень проблема загострюється.


«Я не хочу, аби те, що ми побачили на залізничному вокзалі у Будапешті, повторилося у Данії. Очевидно, що ми перебуваємо під тиском... До Данії прибувають люди, які тікають від трагедії. Данія — мирна та безпечна країна. Але тут є люди, які кажуть, що вони не хочуть залишатися в Данії, що вони хочуть їхати до Швеції. Очевидно, що ми маємо тут не лише проблему з біженцями, але проблему з мігрантами», — цитує прем’єр-міністра країни Ларс Люкке Расмуссен Euronews.


Нині Швеція приймає найбільше біженців у ЄС, якщо зважати на кількість її населення. До того ж Данія, на відміну від Швеції, надає лише тимчасовий дозвіл на проживання і значно нижчі соціальні виплати. Мало того, минулого тижня парламент країни висловився за істотне зменшення соціальної допомоги для новоприбулих біженців. І нарешті, мігрант, який бажає викликати до себе членів своєї сім’ї, у Данії зможе зробити це значно пізніше, ніж у Швеції.


Щоб якось призупинити потік біженців, данська залізнична компанія DSB, на вимогу поліції, узагалі тимчасово зупинила залізничне сполучення з Німеччиною, повідомило DW. Якщо раніше з Гамбурга до Копенгагена щодня вирушало п’ять потягів, то нині жодного. Попри це, шукачі притулку продовжують йти пішки. Тож данська поліція змушена була закрити ще й автобан неподалік від німецького 
кордону.