У четвер ранком члени РПК у східній провінції Тунджелі відкрили стрілянину із гранатометів і автоматів по броньованому патрульному автомобілю поліції. Вогонь був настільки щільним, що один поліцейський загинув, а троє дістали серйозні поранення. Їм довелося викликати підкріплення бійців зі спецчастин по боротьбі з тероризмом. При їхньому наближенні бойовики зникли. Сховавши зброю, вони зможуть вільно повернутися у свої села. Щоправда, район був оточений, і всіх цивільних осіб перевіряють на наявність порохових слідів на руках і одягу.


Турецькі ЗМІ вважають, що це була відповідь на демонстрацію прихильників націоналістичних фракцій перед офісами прокурдської Партії народів, які пройшли 8 і 9 вересня в Анкарі й Анталії, а також перед редакцією газети «Хюрієт» у Стамбулі. Штаб-квартиру Партії народів в Анкарі закидали не тільки камінням, а й пляшками із запальною сумішшю. Пожежа знищила все всередині. На щастя, ніхто не постраждав, бо усіх співробітників вивели з будинку через запасний вихід.


Прем’єр-міністр Туреччини закликав людей не озлоблятися один проти одного і запевнив громадян, що поліцейські операції проти бойовиків РПК посилять до їх цілковитого знищення або складення ними зброї і відмови від партизанської війни проти урядових підрозділів і мирних громадян.