Голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив профільним парламентським комітетам невідкладно розглянути урядові законопроекти, що спрямовані на підвищення соціальних стандартів, реструктуризацію державного боргу, і забезпечити їх якнайшвидший розгляд у сесійній залі.

 

«Переконаний, що парламентарії відповідально поставляться до розгляду тих рішень, на які чекають люди. Ми не можемо гаяти часу. Нам треба все зробити для того, щоб з кінця вересня — початку жовтня люди почали отримувати підвищені соціальні виплати», — заявив В. Гройсман.


8 вересня на розширеному засіданні уряду керівник парламенту закликав усіх міністрів у максимально стислі терміни передати до Верховної Ради України всі необхідні документи, щоб можна було спланувати якісний пленарний тиждень. Урядові законопроекти були зареєстровані у Верховній Раді 9 вересня і цього ж дня оприлюднені на офіційному веб-порталі законодавчого органу, щоб фракції і групи мали змогу невідкладно ознайомитися з ними і були готові до їх фахового обговорення з представниками уряду.


Уже досягнуто попередньої домовленості з урядом про те, що фракції і групи парламенту наступного тижня обговорять із представниками профільних міністерств ці законопроекти, щоб невідкладно винести їх на розгляд Верховної Ради.


Йдеться про законопроекти про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) (реєстр. № 3060 від 09.09.2015 р.); про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання (№3059 від 09.09.2015 р.); про внесення змін до Бюджетного кодексу (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) (№3058 від 09.09.2015 р.); про внесення змін до Закону «Про цінні папери та фондовий ринок» стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання) (№3057 від 09.09.2015 р.); проект постанови про забезпечення фінансової стабілізації у рамках виконання програми Міжнародного валютного фонду «Механізм розширеного фінансування» (№3056 від 09.09.2015 р.).


Прес-секретар Голови Верховної Ради.