Центральна виборча комісія затвердила середні норми видатків територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку та проведення виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.


Як повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, комісія затвердила розподіл субвенції з державного бюджету місцевим кошторисам на підготовку і проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на загальну суму 1 млрд. 33 млн. 764,2 тис. гривень. Також затверджено розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень на загальну суму 2 млн. 329 тис. 200 гривень.


Окрім того, затверджено порядок надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів.


Водночас, розглянувши клопотання семи громадських організацій, комісія надала дозвіл Всеукраїнським громадським організаціям «Інститут приватного та публічного права», «За чесні вибори!» та громадським організаціям «Концепт груп» та «За народовладдя» мати офіційних спостерігачів під час чергових місцевих виборів. Громадській організації «Всеукраїнський комітет народного контролю» надано дозвіл мати офіційних спостерігачів під час перших виборів до рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів. А Всеукраїнській громадській організації «Конгрес сприяння захисту українських земель» та Хмельницькій обласній громадській організації «За конкретні справи» — на території Хмельницької області.


Комісія також внесла зміни до роз’яснення щодо деяких питань формування нового складу територіальних виборчих комісій та утворення дільничних виборчих комісій, що здійснюють організацію підготовки і проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ, затвердженого постановою ЦВК від 3 вересня 2015 року №217.


Насамкінець було внесено зміни до складу деяких територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 6 вересня 2015 року №230.