Сергій ЛЕЩЕНКО (Київ):


«Чому змінюється формат платіжки за послуги гарячої води і опалення? Чим вона відрізняється від попередньої? Хто перший отримає квитанції нового зразка в Києві?»


Комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген БУШМА:

 


— Щоб удосконалити бланк рахунку за гарячу воду та зробити його зручнішим для клієнтів, наша компанія в червні долучила до створення нової платіжки мешканців столиці. Упродовж декількох тижнів вони висловлювали свої думки щодо запропонованих нововведень. Зокрема, кияни охоче підтримали пропозицію компанії збільшити у квитанції кількість рядків для заповнення показань декількох лічильників гарячої води замість однієї, як пропонує Головний інформаційно-обчислювальний центр (ГІОЦ). Тим, у кого встановлено кілька лічильників, зручніше зазначати показання для кожного приладу в окремій графі. Водночас значна частина опитаних мешканців столиці відмовилися розраховуватися за прогнозними показниками на кінець місяця, зазначивши, що розрахунок за поточними значеннями для них звичніший та зручніший. Відтак клієнти розраховуватимуться за звичною для них процедурою — за поточними показниками.


Основні відмінності квитанції за опалення та гаряче водопостачання, створеної киянами та «Київенерго», від рахунку ГІОЦ:


1) можливість окремого обліку кількох лічильників гарячої води;


2) урахування показань багатотарифних лічильників;


3) клієнтам, які надали «Київенерго» поточні показання своїх лічильників гарячої води наприкінці місяця, надходитимуть автоматично заповнені платіжки з урахуванням пільг і субсидій.


Уже цього місяця нову платіжку отримають понад 80 тисяч жителів 603 будинків столиці, які обслуговують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельні кооперативи. Киянам, чиї будинки перебувають в управлінні комунальних житлових підприємств, «Київенерго» розішле рахунки нового формату на початку наступного року.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».