Тарифи на газ має бути переглянуто, адже обсяги фактично спожитого газу менші, ніж було закладено у план під час розрахунку. На цьому наголосила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак («Самопоміч»).


«Минуло вісім місяців від запровадження нових тарифів, уже є інформація, скільки ми фактично спожили порівняно з планом. Наприклад, у першому кварталі — а це опалювальний сезон — було спожито фактично на 10% менше, ніж було заплановано», — констатує обраниця.


Вона нагадала, що робоча група Верховної Ради з визначення обґрунтованості тарифів також встановила, що на 0,5 млрд. метрів кубічних було змінено прогноз із споживання газу населенням у 2015 році порівняно з тим, що внесла у розрахунок тарифу Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


Крім того, уряд скоротив норми споживання газу з шести кубічних метрів до трьох, а це також мало б зменшити кількість газу, який потрібно додатково купувати.


«Самопоміч» порушить питання перегляду балансу видобутку на найближчому засіданні Верховної Ради. Адже в новий опалювальний сезон маємо увійти з обґрунтованим тарифом», — цитує слова народного депутата прес-служба партії.