Обурило жителів села Острів, що неподалік Тернополя, рішення сесії сільради від 21 липня про виділення 160 земельних ділянок під забудову. Вони вважають, що до списків потрапили не лише місцеві, а й ті, хто мешкає в обласному центрі. Окрім того, чимало претендентів вже мають гарні обійстя, а ті, хто справді потребує поліпшення житлових умов, залишилися ні з чим. 

 

 

Бунт назрівав давно, а 10 вересня невдоволені перекрили трасу Тернопіль—Чернівці. По пішохідному переходу рухалася майже сотня людей, в тому числі бабусі з ціпками. На дорозі утворилися кілометрові затори.

Пропускали лише карети швидкої допомоги та транспорт з дітьми. Сільський голова Богдан Піщатін запевняв односельців, що рішення ради законне. Мовляв, 145 з 160 ділянок отримали саме жителі Острова. На місце події прибули представники районної та обласної держадміністрацій, правоохоронці. В УМВС України в Тернопільській області повідомили, що наразі триває перевірка законності рішення сільради.


А напередодні трасу, що веде до Львова, перекривала багатодітна мати з села Довжанка (також Тернопільський район) Надія Кушнір. Вона прийшла разом з дітьми. Жінка, у якої одинадцятеро дітей, вважає, що заслуговує на звання «Мати-героїня» і на виділення земельної ділянки під забудову. У сільській раді виправдовуються: у поданні на звання «Мати-героїня» справді відмовили. Мотиви: Надія часто скандалить, а її діти не беруть участі у розвитку села(?). Щодо земельної ділянки, то її Кушнірам виділяли, але вони багатодітній родині не підійшли, а інших місць, мовляв, немає.


Тернопільська область.


Фото з сайту http://te.20minut.ua.