Співробітники міліції, СБУ та прокуратури затримали керівника Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області.


Як повідомила прес-служба МВС, згаданий посадовець «за допомогою двох посередників вимагав та отримав хабар на суму 500 тисяч гривень». За ці кошти він мав видати наказ про виготовлення проектної документації на ділянки загальною площею понад триста гектарів для ведення на них фермерського господарства. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження саме за «хабарницькою» статтею, згідно з якою отримувачу неправомірної вигоди, котрий обіймає відповідальну посаду, світить від 5 до 10 років позбавлення волі.


При цьому міліцейські речники не називають прізвище підозрюваного. Та на Полтавщині воно відоме багатьом. На офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру в області його начальником досі значиться Костянтин Кухаров. За день до затримання він представляв керівників структурних підрозділів у двох районах краю. А до свого призначення пан Костянтин, як і два його попередники, працював у центральному апараті Держгеокадастру, тобто вчорашнього Держкомзему. І став третім поспіль керівним «земельним» посадовцем, якого «спустили» в область зі столиці після Революції Гідності, мотивуючи призначення таких «парашутистів» необхідністю боротися з корупцією на місцях...


Водночас роботою призначеного 30 березня нинішнього року в. о. начальника Головного управління Держкомзему в області Костянтина Кухарова («повноцінним» начальником він став зовсім недавно) керівники області були задоволені.


Полтава.