«Бойовики продовжують порушувати режим тиші. Вони атакували наші позиції декілька разів. Переважно лупили з великокаліберних кулеметів та гранатометів. Поранено нашого побратима — снайпер прострелив йому ногу. «Перемир’я» триває: то перестрілки, то ворожі розтяжки, дуже часто диверсійно-розвідувальні групи гуляють. Схоже, війна набуває інших форм», — так охарактеризували ситуацію на передовій учора бійці одного з підрозділів ЗСУ, які утримують рубежі на Донецькому напрямку.
Про загострення ситуації на фронті повідомили і в прес-центрі АТО. Так, за останню добу бойовики активізувалися на Артемівському напрямку. «Зі стрілецької зброї та гранатометів ворог лупив по опорному пункту наших бійців, що на північ від Лозового. Неспокійно було і на Луганському напрямку. Зокрема, під мінометний вогонь потрапили позиції сил АТО на південь від Сокільників, — зазначив учора ЗМІ речник АТО Анатолій Стельмах.
За інформацією керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, нині диверсійно-розвідувальні групи противника проводять розвідку тактичних тилів і бойових порядків сил АТО, атакують опорні пункти і блокпости, а також здійснюють мінування місцевості — за останні дні зафіксовано сім підривів військовослужбовців ЗСУ на мінах і розтяжках.
«Також тривають передислокація підрозділів російсько-окупаційних військ і підвезення матеріально-технічних засобів до місць їх дислокації. Зокрема, до Старобешевого з боку Амвросіївки прибула колона з 4 БМП-2, 2 МТЛБ і 2 КАМАЗів. На південь від Луганська, у районі Новосвітлівки, зафіксовано мотострілковий підрозділ бойовиків на БТР у супроводі 4 бензовозів. У район Єнакієвого прибули дві танкові роти терористів і 6 армійських вантажівок», — написав Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці».
Своєю чергою Міноборони повідомило, що завдяки умілим діям розвідників ЗСУ поблизу села Гнутового (Маріупольський район Донецької області) виявлено та знешкоджено велике мінне поле. «Воно було закладене спеціалістами з високою фаховою підготовкою. Показово те, що це «пекельне поле» було комбінованим. Поруч з протитанковими було закладено протипіхотні міни, заборонені міжнародними конвенціями. Варто наголосити, що у інженерних підрозділів ЗСУ таких боєприпасів немає», — зазначили в силовому відомстві.