Найобговорюваніша новина Харкова минулих вихідних — затримання і взяття під варту командира харківського батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка. Його підозрюють в організації замаху на очільника МВС Арсена Авакова. Так, 11 вересня Служба безпеки України і Головна військова прокуратура заявили, що попередили вбивство міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й низки інших високопоставлених осіб. Згідно з оприлюдненими даними, убивство Авакова планувала злочинна група, одним з організаторів якої був керівник батальйону «Слобожанщина».
Із сенсаційною заявою виступив і командир спецпідрозділу МВС «Східний корпус» Олег Ширяєв, який заявив, що Андрій Янголенко готував замах на нього, на народного депутата й командира народного полку «Азов» Андрія Білецького та на бізнесмена, радника міністра внутрішніх справ Всеволода Кожем’яка. А також, що він співпрацював з агентами, які могли фінансувати заплановану операцію.
СБУ стверджує, що Янголенко очолював злочинну групу, яка готувала замовні вбивства в Києві та Харкові. Під час обшуку у нього вилучили цілий арсенал зброї: міни, гранати, автомати Калашникова, тротилові шашки, електродетонатори і патрони різних калібрів.
Однак Краматорський міський суд обрав для комбата запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За повідомленнями місцевих ЗМІ, термін арешту становить 60 днів, рішення було ухвалено в неділю пізно ввечері. Янголенка триматимуть в Артемівському СІЗО. Захист комбата після винесення судового рішення висловив намір подати апеляцію.
Інна Янголенко заявляє, що це вже третя спроба знищення батальйону «Слобожанщина». Перша — обвинувачення у всіх ЗМІ у мародерстві в зоні АТО. Друга — вибух автомобіля, у якому вони їхали разом із чоловіком. Харківська преса наводить також коментарі товаришів по службі А. Янголенка, які стверджують, що не вірять у звинувачення. А також слова Арсена Авакова: «У нього, напевно, зірвало дах, таке буває на війні».
Уперше батальйон «Слобожанщина» опинився у центрі скандалу торік восени. Тоді бійці звинуватили командира у присвоєнні подвигів інших підрозділів і у кримінальних злочинах. Розслідуванням займалася прокуратура Харківської області. Але справа перейшла до прокуратури іншої області й зійшла нанівець.
Водночас військова прокуратура не виключає, що спроба замаху на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і вибух під час сутичок біля парламенту 31 серпня можуть бути пов’язані між собою. За словами військового прокурора Анатолія Матіоса, серед зброї, вилученої у групи, яка готувала замах на Авакова, були такі самі гранати, як і та, що вибухнула під стінами Верховної Ради.

Харківська область.

Дружина затриманого й товариш по зброї Інна Янголенко стверджує, що у них вдома знайшли лише дві гранати, а саму ситуацію називає політичним замовленням.