Футбол. Як відомо, сьогодні о 21:45 на столичному НСК «Олімпійський» розпочнеться перший матч групового раунду Ліги чемпіонів, у якому київське «Динамо» прийматиме добре знайомий киянам португальський клуб «Порту». Наставник динамівців Сергій Ребров дав оцінку нинішньому стану суперника.
— Ми подивилися контрольний поєдинок нашого суперника з «Наполі», який відбувся перед самим початком чемпіонату Португалії, та стартові поєдинки «Порту» в національній першості: з «Ешторилом» (2:0) та «Маритиму» (1:1).
Звичайно, «Порту» доволі сильно змінився, багато гравців залишили клуб, але це в жодному разі не робить команду слабшою чи вразливішою. Так, змінилися виконавці, але я бачив у справі новачків «Порту» й можу сказати, що то футболісти серйозного рівня.
Нині «Порту» перебуває на етапі налагоджування зіграності, пошуку нових поєднань, але навіть при цьому маємо за суперника дуже сильну команду. І легко нам не буде. Команда намагається контролювати м’яч, працювати організовано та компактно в обороні. Власне, це те, чим «Порту» запам’ятався й за попередньою Лігою чемпіонів. У тому числі й у поєдинках із «Шахтарем». Було видно, що ця команда намагається довго контролювати м’яч. Ну і, звичайно, у складі «Порту» вистачає швидких і технічних виконавців.
Але ми граємо вдома, перед своїми вболівальниками, і тому спробуємо продемонструвати у цьому матчі всі свої найкращі якості та намагатимемося нейтралізувати сильні якості «Порту».