З початку проведення АТО для Збройних Сил України відновлено та відремонтовано понад 30 тисяч 200 одиниць озброєння та військової техніки.

«За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил України та спеціальні бригади державних підприємств повернули для виконання бойових завдань у районі АТО 354 одиниці озброєння та військової техніки, в тому числі: 4 танки Т-64, 1 гаубицю «Мста-Б» та 2 самохідні гаубиці, 4 зенітні установки ЗУ-23-2, 7 протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», 5 бойових машин протитанкових ракетних комплексів «Штурм», 29 бойових машин піхоти, 22 бронетранспортери, 10 бойових розвідувально-дозорних машин БРДМ-2, 2 бойові розвідувальні машини БРМ-1К та два 82-мм міномети. Крім того, військові ремонтно-відновлювальні бригади полагодили 254 одиниці автомобільної техніки». Про це вчора на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив помічник міністра оборони України з питань зв’язків з громадськістю підполковник Олексій Чорнобай.
Державні підприємства провели ремонт 4 реактивних систем залпового вогню «Смерч» та одного зенітного ракетно-гарматного комплексу «Тунгуска».
Отже, з початку 2015 року сили і засоби ремонтно-відновлювальних підрозділів Збройних Сил України та виїзних ремонтних бригад підприємств відремонтували для Збройних Сил України понад 13 тисяч одиниць озброєння та військової техніки.
Підприємства оборонно-промислового комплексу відремонтували та поставили до військових частин майже 1200 одиниць ОВТ і до кінця року планують поставити ще майже 800 одиниць.
А загалом з початку проведення антитерористичної операції для Збройних Сил України відновлено та відремонтовано 30 тисяч 209 одиниць озброєння та військової техніки.
Напередодні, під час святкування Дня танкіста у Харкові, міністр оборони Степан Полторак заявив, що державне оборонне замовлення виконується у повному обсязі, а підприємства ОПК значно поліпшили свою роботу.