Фракція «Самопоміч» направила позов до Окружного адміністративного суду Києва про бездіяльність Міністерства юстиції відносно партії «Ми маємо мету», лідером якої є бойовик Денис Пушилін. Про це під час брифінгу повідомила народний депутат Олена Сотник. «Партія Д. Пушиліна нині зареєстрована і може брати участь у місцевих виборах. На жаль, Міністерство юстиції не здійснило жодної перевірки стосовно антидержавницької діяльності цієї організації та її керівника», — констатувала парламентарій.


Олена Сотник зазначила, що участь у місцевих виборах цієї політичної сили відкриває для неї можливість стати учасником парламентських перегонів.


«Інституційна неспроможність виконавчої влади інколи переходить, навіть здавалось би, неможливі межі. Завтра чи післязавтра у Верховній Раді цілком легітимно можуть з’явитися представники бойовиків. Це є повним блюзнірством щодо наших громадян, воїнів, які заплатили життям за збереження незалежності нашої країни», — зауважив народний депутат Руслан Сидорович. Він переконаний, що судовий позов буде розглянутий якнайшвидше, якісно і по суті.