Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр фінансів Наталія Яресько та представник Президента у Верховній Раді Степан Кубів узяли участь у зустрічі глави держави Петра Порошенка з керівниками фракцій парламентської коаліції.

 

Цього тижня законотворці мають розглянути передусім законопроект про підвищення соціальних стандартів та зміни до бюджету, наголосив Президент під час зібрання. Зміни в головному кошторисі країни, за його словами, стосуються збільшення фінансування національної безпеки і вирішення низки невідкладних питань фінансування Збройних Сил. «Просив би їх обговорити і підтримати, бо нині важливий кожен день», — сказав 
П. Порошенко, зауваживши: в умовах фактичної дії режиму припинення вогню з’явилася можливість для збільшення контрактної складової нашої армії.
Глава держави зазначив, що зустріч із представниками парламентської більшості відбувається за їх ініціативи та підкреслив свою відкритість до спілкування. На його думку, дискусії і роз’яснювальна робота стосовно змісту законопроектів є ключовим елементом пошуку компромісів, знаходження взаємоприйнятних рішень, координації дій, які роблять країну сильнішою і не дають можливості агресору реалізувати сценарій дестабілізації ситуації всередині країни.
Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави закликав також знайти компроміс усередині коаліції з приводу запропонованого ним законопроекту про підвищення або скасування мінімальної суми застави при обранні запобіжного заходу в низці вироків, пов’язаних із корупцією. Правоохоронні органи у взаємодії із СБУ та прокуратурою затримали «на гарячому» низку високопосадовців, зазначив він, назвавши це добрим знаком. Водночас Петро Порошенко застеріг від розчарування суспільства у зв’язку з можливістю рішення суддів відпустити затриманих на поруки чи під заставу.

Прес-служба Президента України.