Юрій Луценко, Блок Петра Порошенка:
— Голосування за зміни до Конституції дало змогу Україні втриматися в руслі державницьких інтересів і забезпечити збереження міжнародної антипутінської коаліції. План Києва: ми послідовно виконуємо Мінські угоди, а Москва саботує виконання своєї частини зобов’язань, відтак санкції щодо неї мають бути посилені. Для нас було зрозуміло, що є план Москви, який говорить: на Донбасі не стріляють, а значить, санкції продовжувати не потрібно. У зв’язку з цим приємно зазначити, що санкції продовжені, агресор і далі економічно здушується світовим антипутінським фронтом. Крім того, головний меседж Президента на міжнародній конференції «YES» прозвучав однозначно: Мінські угоди чинні лише до кінця року, продовження не буде. Іншими словами: або агресор цього року виходить з окупованої частини Донбасу, або Україна достатньо сильна, щоб відбити імовірний напад. 
Олег Березюк, Об’єднання «Самопоміч»:
— «Політика — це мистецтво неможливого», — казав Вацлав Гавел. Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вважає можливим, щоб рада коаліції працювала так, як це було на початку, і творила якісні, не компромісні, важливі для держави закони. Рада коаліції і парламент можуть звільнити сьогодні 300 суддів вищих апеляційних судів у Києві для того, щоб показати людям: вони дієві. Рада коаліції й парламент можуть забезпечити, щоб митниця не була решетом, де повз бюджет пробігають десятки мільйонів гривень. Врешті, можуть забезпечити, що добро і справедливість у країні запанують. Для цього потрібно опанувати мистецтво неможливого — якісної дискусії, експертизи і довіри один до одного.
Ярослав Москаленко, «Воля народу»:
— У стінах парламенту ми ніяк не можемо визначитися з межами коаліції. А виходиш за межі парламенту — зовсім інші проблеми. Люди з острахом думають, що буде далі. А далі буде зима, платіжки на опалення. Інший епізод — діти пішли до школи, дитячих садків. Знову не пощастило дітям-початківцям, бо на осінь випали місцеві вибори. Міські голови та голови районних рад вирішили, що для них важливіше відкриття майданчика, ніж повноцінне харчування. Я знаю, про що кажу, бо до мене на прийом прийшли матері одного з міст Київської області, котрі вирішили перевірити, як харчуються їхні діти. Одна порція — 90 грамів. Хоча лише м’яса мало бути 100 грамів. Тож я хочу сказати, що ми все далі відходимо від вирішення суспільних проблем. Ми не працюємо над тим, щоб дати людям змогу пережити економічну кризу.
Максим Бурбак, «Народний фронт»:
— Цього пленарного тижня у нас на порядку денному головні та надважливі питання — зміни до державного бюджету щодо підвищення соціальних виплат та пенсій. Маємо у четвер сконсолідуватися і проголосувати за ці зміни. Підвищення в середньому відбудеться на 13 відсотків, для висококваліфікованих працівників — майже 18 відсотків.
Ще одне важливе питання — голосування за законопроекти з реструктуризації зовнішнього боргу. Уряду вдалося списати майже 4 млрд. доларів США зовнішнього боргу і відтермінувати виплати по сумі основного боргу на наступні чотири роки. Це дало змогу акумулювати у бюджет гроші, які ми одразу спрямували на підвищення соціальних нарахувань.
Юрій Бойко, Опозиційний блок:
— З початку вересня на Донеччині істотно знизилася кількість бойових зіткнень та обстрілів. Ми вітаємо прогрес, досягнутий у роботі підгрупи з безпеки щодо відведення з лінії вогню танків та артилерії. Затишшя, яке запанувало, дає надію на зміцнення поки що крихкого миру. Водночас на перше місце виходить стан справ у економіці, падіння обсягу виробництва, рекордне за 20 років, зростання безробіття і зниження доходів громадян.
Щоб припинити урядові досліди над народом, Опозиційний блок вносить на розгляд Верховної Ради законопроект про мораторій на підвищення тарифів для людей, чий сукупний дохід на місяць не перевищує трьох прожиткових мінімумів.
Олег Ляшко, Радикальна партія:
— Перелік питань, який ми бачимо у порядку денному, не відповідає викликам, що стоять перед мільйонами українських громадян. Перше питання — підвищення рівня доходів. Платіжки, які люди отримали за електрику, платіжки за газ, які вони чекають із острахом, — це фактично цвях у труну цієї влади. Фракція Радикальної партії вимагає радикальної зміни економічної політики, яку проводить чинна влада. Ми вважаємо, що сьогодні парламент має розглядати першочергово соціальні законопроекти про радикальне підвищення заробітної плати і пенсій, зниження податків на фонд зарплати для того, щоб була можливість виживати малому, середньому та великому бізнесу. Ми наполягаємо на розгляді закону, який дає змогу жінкам у 55 років виходити на пенсію за наявності 30 років трудового стажу. 
Віктор Бондар, група «Партія «Відродження»:
— Що ближче до виборів, то більше опозиціонерів з’являється. Усі починають кричати, як треба і як не треба робити. Але думаю, що всі, хто брав участь у діючій коаліції, вже розуміють, що за рік наробили біди. Не просто біди, а довели країну до межі дефолту, а людей — до зубожіння.
Нині багато говориться про те, скільки реформ зроблено і як вони покращили життя. Насправді ми бачимо, що нічого не змінюється. Статистика свідчить: падіння ВВП відбулося на 17%, обсягів промислового виробництва — 19,5%, експорт упав на 33,6%, реальні доходи населення — на 23,5%, зарплата — на 23,7%, водночас ціни зросли на 39,3%. А уряд пропонує підвищити соціальні стандарти лише на 13 відсотків. Хочу побачити, як вони самі проживуть на 1 378 грн. цілий місяць.
Сергій Соболєв, «Батьківщина»:
— «Батьківщина» виступає за вирішення хоча б одного конкретного питання, яке дозволить зняти десятки інших важливий речей, які не дають країні розвиватися. Протягом останніх чотирьох місяців ми наполягаємо внести на розгляд парламенту звіт робочої групи, яка чітко довела, що корупційна складова — це ключове, що тягне ціну на газ угору. Саме тому ми наполягаємо, щоб ця комісія була заслухана не у п’ятницю, а у вівторок. Після цього ми могли б ухвалити найважливіше рішення — зниження рентної плати на газ для державної компанії НАК «Нафтогаз України».