На Луганщині досі тривають спроби поновити мовлення у повному обсязі хоча б на визволених територіях, але зробити це дуже складно. Скажімо, в Попасній вежа розміщена в зоні прямого обстрілу, і щойно тут починаються ремонтні роботи, ворог відкриває вогонь. У Щасті та Станиці Луганській свої проблеми: тут досить складно знайти місце для вежі, яка б могла покривати хоча б свою, українську, територію. Є різні ідеї, пропозиції, як це зробити, але коли вони будуть реалізовані, поки що сказати важко.
Та все-таки радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець привіз до Сєверодонецька хороші новини. Як він повідомив, у Ризі досягнуто домовленостей про постачання передавачів українським телерадіокомпаніям. 
Перші передавачі надійшли із Польщі, потім з Литви, але литовські виявилися малопотужними, тож тепер потрібне обладнання надає Латвія.
— Ми їх ще не отримали, — пояснює Олександр Бригинець, — але вже звернулись до Луганської ВЦА з пропозицією передати їх на баланс місцевих радіокомпаній для того, щоб збільшити обсяги покриття саме місцевих телеканалів. На наше глибоке переконання, найважливіше, що сьогодні потрібне Донбасу, — це можливість для населення дивитися канали, передачі, які роблять саме місцеві журналісти, а не столичні. Центральні канали, зазвичай, в деталі не вникають, всієї глибини проблеми не вивчають і часто не помічають тих сторін життя, які дуже важливі для Донбасу, зокрема, для прифронтової зони.
Друга приємна новина, яку повідомив Олександр Бригинець, стосується матеріальної частини. Уряд нарешті виділив обласним адміністраціям кошти на поновлення мовлення, а це допоможе утримувати, обслуговувати і купувати необхідне обладнання.
— Сьогодні і до Кабміну, і до всієї Європи, нарешті, прийшло розуміння, що такі слова, як «пропаганда» чи «контрпропаганда», які ми ненавидимо після Радянського Союзу, слід сприймати інакше. Коли всі говорили, що пропаганда нам не потрібна, росіяни час не гаяли і широко нею користувались. Нині ситуація змінюється і це правильно, — говорить радник міністра.
Але керівників військово-цивільних адміністрацій цікавить інше питання — як найскоріше отримати ліцензію на місцеве мовлення?
— Я намагаюсь створити FM-радіо, яке працюватиме в зоні 20 км по радіусу і може діставати навіть до окупованого Слов’яносербська, — розповідає керівник ВЦА прифронтової Трьохізбенки Руслан Ткачук. —Це дасть змогу населенню сіл, що входять до складу адміністративної структури ВЦА, мати повну інформацію про те, що відбувається саме в селах. Ми вже зібрали потрібні кошти. Вирішили, що спочатку встановимо динамік і озвучуватимемо центр села, а потім хочемо зробити ретрансляцію державного радіо через супутник. Але отримати ліцензію дуже важко.
З цього приводу Олександр Бригинець зазначив: прийнято рішення під час війни видавати на рік тимчасовий дозвіл на мовлення. Він дозволяє запустити телеканал чи інший вид мовлення, а потім оформити необхідну ліцензію.

Луганська область.