Надію Савченко залишили за ґратами ще на півроку й визначили такі дати розгляду її справи — 22, 29, 30 вересня й 1 жовтня. Такими стали головні підсумки судового засідання, що відбулося у російському містечку Донецьк, що розташоване на кордоні з Україною. Як розповів адвокат льотчиці Марк Фейгін, єдине клопотання, яке задовольнив суд — відтепер справу українки розглядатиме колегія з трьох суддів. Решту прохань було відхилено. Серед них, зокрема, чергове нагадування адвокатів, що Надія Савченко не лише народний депутат України, а й делегат Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що дає їй імунітет.

Водночас у світі набирає обертів кампанія за звільнення Надії. Хештег №FreeSavchenko не залишає список найчастіше використовуваних в Україні. Наступна масштабна акція підтримки Савченко запланована на 28 вересня. Оскільки вона буде проходити у світовому масштабі, то її назвали англійською — «Global Day №FreeSavchenko». У перекладі — «Глобальний день №ЗвільнітьСавченко». «28.09 для тих, кому небайдуже, кому совісно, що він вільний, а інші — у катівнях, для тих, кому нестерпно жити поки є політзеки...», — написав Марк Фейгін у своєму твіттері. За його словами, після засідання суду він розповів Надії про майбутню акцію. У відповідь вона попросила подякувати українцям. Крім того, адвокат закликає усіх небайдужих писати їй листи, які останнім часом почали доходити. Адреса — Савченко Н. В. ул. Матросская Тишина, дом 18, ФКУ СИЗО-1 УФСИН РФ, г. Москва 107076. 

 

 

На знімку: а у Києві тим часом відбулася презентація книги полоненої «Сильне ім’я Надія», яку представила сестра льотчиці Віра Савченко.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.