Понад три тисячі мігрантів заблокували у Стамбулі автовокзал «Есенлер», вимагаючи перевезти їх до кордону з Болгарією або Грецією. Поліція встановила огорожу по всьому периметру автобусних платформ і пропускає біженців до споруди лише по вузькому коридору. Але і там непрошених гостей чекають неприємності. Як розповів турецьким ЗМІ помічник начальника автовокзалу Мустафа Текелі, перевізники відмовляються продавати іммігрантам квитки і перевозити їх через те, що в більшості немає жодних документів.

Після декількох днів ночівель і протестів біля автовокзалу та скандувань «Ердоган, відкрий нам прохід до Греції і Болгарії. Від тебе нам нічого не треба!» величезна юрба з більш як тисячі осіб пішки рушила до міста Ердине, яке розташоване поблизу прикордонних пунктів Греції та Болгарії. По шосе це — 240 кілометрів, а полями — 214. Біженці вибрали найкоротший шлях і торують стежку через поля із ще не зібраними соняшником і кукурудзою, що викликало обурення у фермерів. Але зупинити людей поліцейським уже не до снаги.


Болгарія готується відбити цю навалу іммігрантів, але ті віддають перевагу грецькому коридору, звідки направляються через Македонію вже не в Сербію, а в Хорватію. Угорська влада поспішила перекрити мобільною огорожею шосе між хорватським прикордонним селом Хоргош і угорським Рьоске, де розташований КПП. Сюди ж підтягуються додаткові сили поліції, щоб стримувати натиск натовпу без документів. Іммігранти, що добралися до Сербії, після закриття сербсько-угорського кордону направляються тепер до міста Шид, що на кордоні з Хорватією. Багато хто називає становище в Туреччині, Греції, Македонії, Хорватії та Сербії критичним. Орда біженців порушила мирний плин життя в цих країнах і створила напруження для органів правопорядку, яким дедалі складніше і складніше гарантувати безпеку.