Вимагають волонтерські організації. Вони звернулися з відкритим листом до політиків, від яких залежить проведення змін у системі охорони здоров’я.

«Ми, волонтерські організації, які вже півтора року займаються допомогою Збройним Силам, забезпеченням військових шпиталів, лікарень першої лінії, вивезенням поранених та їх подальшим лікуванням і реабілітацією, вимагаємо негайних конкретних дій щодо запровадження медичної реформи в Україні. Протягом останнього року ми неодноразово були вимушені заміщати державу там, де вона не впоралась. І це дає нам право вимагати від держави виконати нарешті її задачі», — йдеться у зверненні.


Зокрема, волонтери вимагають від парламентського комітету з питань охорони здоров’я підтримати пакет законопроектів 2309а, 2310а, 3211а, що стосуються автономізації закладів охорони здоров’я. Та наполягають на децентралізації у медичній сфері та впровадження принципів «розумного самоврядування».


Реформа української системи медичної допомоги, її розбудова на зрозумілих для суспільства засадах та з урахуванням прозорих бюджетів, повинна розпочатись негайно, наполягають громадські активісти. Під відкритим листом підписалися десять великих волонтерських організацій. Серед яких: волонтерська група Help Army, БФ «Харків з Тобою», ГО «Центр «Рівне право на життя», українська федерація боротьби проти раку, БФ «Буду жити», ГО «Армія волонтерів «Дніпро», ГО «Всеукраїнське об’єднання «Патріот», Благодійної Організація «Міжнародний Благодійний Фонд «Народний Тил», БФ «Серцем і Душею», ГО «Ініціатива Е+».