Учора розпорядженням Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана створено робочу групу з парламентського забезпечення реалізації державної політики запобігання хабарництву «Антикорупційний порядок денний». Про це під час брифінгу повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій (на знімку). 

 

 


За його словами, ця група неформально діє ще з весни і об’єднує народних депутатів, громадських діячів і представників виконавчих структур, які ставлять перед собою завдання — визначати найважливіші законопроекти в питаннях боротьби з цим ганебним явищем і проводити спільну роботу (інформаційну, підготовчу, експертну) для того, щоб ці документи знайшли підтримку в залі. «Перехід у формальне поле діяльності необхідний, щоб зібрати в один кулак усі здорові сили, які стають на шлях боротьби з корупцією в українському суспільстві», — наголосив А. Парубій.
Уже в четвер народні депутати розглядатимуть пакет документів, спрямованих на подолання хабарництва. Передусім ідеться про створення парламентської комісії, яка обере спеціального антикорупційного прокурора, без якого не зможе за-працювати Антикорупційне бюро.


Відповідаючи на запитання журналістів, перший заступник глави парламенту поінформував, що в п’ятницю під час години запитань до уряду, найімовірніше, можна буде почути звіт силовиків про події під стінами Верховної Ради 31 серпня.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.