Наприкінці жовтня в Луганській області розпочнеться набір до патрульної поліції. Після проходження спеціальних тестів на роботу до нового підрозділу приймуть 250 співробітників, які нестимуть службу в Сєверодонецьку й Лисичанську.


Начальник обласного управління МВС у Луганській області Анатолій Науменко вважає, що умови, в яких діятиме луганська поліція, значно відрізняються від тих, що, скажімо, в Києві.
— Тут велика кількість озброєних людей, процвітає правовий нігілізм, тому поліція має бути озброєна по-іншому, — каже він. — У нас група швидкого реагування в тиловому місті Сватове екіпірована гранатами, гранатометами й автоматами.


Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко зазначає:


— Поліцейські, які працюватимуть у зоні АТО, мають бути краще підготовлені, по-особливому екіпіровані, оскільки в екстремальних умовах їм доведеться застосовувати зброю. Хоча в іншому вони діятимуть, як і всі, — і консультативну допомогу надаватимуть, і котів з дерев зніматимуть.


Показово, що некомплект луганської міліції на сьогодні становить 1600 осіб. Цей факт дає підстави вважати, що великого напливу охочих одягти форму поліцейського не буде. Але Анатолій Науменко не згоден з такою думкою. Він вважає, що головною мотивацією тут стане зарплата від 8 до 10 тис. грн., яку в області нині неможливо заробити ані на виробництві, ані в сільському господарстві. Тому прогнозує великий конкурс.