Протягом останньої доби обстріли з боку бойовиків фіксувалися на артемівському і луганському напрямках. Найбільше дісталося опорному пункту сил АТО в районі Кряківки. Ворог вів вогонь переважно зі стрілецької зброї. На щастя, втрат серед українських бійців немає. Про це учора повідомили в прес-центрі АТО.
Жодного пострілу не пролунало на маріупольському напрямку. Не помічено й жодного ворожого БПЛА. «Незважаючи на тишу, що настала, українські військові не втрачають пильності. Найближчим часом очікується прибуття чергового так званого гуманітарного конвою з Росії. Розвідка сил АТО ретельно відслідковуватиме рух автоколони. Місцеві жителі також допомагають нашим бійцям у зборі інформації», — зазначили в прес-центрі Штабу оборони Маріуполя.
Тим часом у Донецькій і Луганській областях зафіксовано зосередження значної кількості важкого озброєння бойовиків. Принаймні про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. «У тренувальному таборі «ЛНР» біля Красного Луча (за 55 км на північний захід від Луганська), що розміщений за лінією розмежування, ОБСЄ спостерігала за 43 реактивними системами залпового вогню БМ-21 «Град» (калібру 122 мм), 16 самохідними гаубицями 2С1 «Гвоздика» (калібру 122 мм) і 10 гаубицями 2А65 «Мста-Б» (152 мм), які були на буксирі», — йдеться у звіті.
Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, ворог продовжує проводити перегрупування сил, підвозити матеріально-технічні засоби до місць дислокації, інженерне обладнання позицій.
«За минулу добу противник перекинув до Сніжного самохідну артилерійську батарею САУ 2С1 «Гвоздика» (5 установок) і рухомий пункт розвідки та управління на подовженій базі БТ-ЛБ. У Лутугине прибула бронегрупа (8 одиниць бойових броньованих машин — 6 БМП-1 і 2 БТ-ЛБ). У так звану мотострілкову бригаду «1 АК» («ДНР»), дислоковану в Горлівці, прибуло поповнення (120 чол.). Зафіксовано прибуття піхотного підрозділу бойовиків (кількістю до роти) до складу бандформування, яке діє у напрямку Красногорівки та Мар’їнки», — написав він.