Голова Рівненської облради Михайло Кириллов через місцеві ЗМІ звернувся до громади області з проханням визначитися щодо своїх представників, які працюватимуть у поліцейській комісії з кадрових питань. Як відомо, з 6 жовтня у Рівному розпочинається відбір кандидатів до патрульної служби новоствореної поліції.

 

Відповідно до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» (який набирає чинності з 7 листопада цього року) в територіальних органах поліції утворюються постійні комісії, до складу яких обласна рада обирає двох представників від громадськості. Як пише закон, це потрібно зробити з числа осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет.


— Саме від цих осіб залежатиме, чи наша поліція буде гордістю українських реформ, чи міліція лише змінить назву та форму. Бо повноваження поліцейської комісії територіальних органів поліції, до складу яких входять лише п’ять осіб, є надзвичайно важливими: це проведення відбору на службу в органи поліції і проведення конкурсу для призначення на вакантну посаду. Нині в міліції саме в цих двох напрямах процвітає корупція, і завдання номер один — не допустити цього в поліції, — зазначає Михайло Кириллов.


Відтак голова облради звернувся до громадськості, щоб вона делегувала кращих з кращих, моральних авторитетів з загостреним почуттям справедливості. Загалом, охочі можуть уже готувати документи на розгляд обласної ради. Рішення ухвалюватиме вже новообрана обласна рада після 7 листопада.


За матеріалами прес-служби Рівненської облради підготувала Олександра ЮРКОВА.