Хоч футболісти «Динамо» і «Порту» діяли обережно, озираючись один на одного й на свої власні ворота, матч вийшов результативним. Вибухала гра рідко, але, що називається, голосно.

Перший спалах прийшовся на середину стартового тайму, коли господарі зусиллями Гусєва спочатку відкрили рахунок, а через три хвилини пропустили. Рівновагу «Порту» відновило завдяки вмінню Абубакара зіграти на другому поверсі. На останній хвилині тайму Гармаш міг знову вивести динамівців уперед, але зробити це йому завадив знаменитий воротар збірної Іспанії Касільяс.
Другий «вибух» стався у завершальній частині поєдинку. Спочатку два моменти мали кияни, потім «Порту» знову після удару Абубакара вперше в матчі вийшло вперед. Протриматися португальцям необхідно було якихось десять хвилин, але вони пропустили. Рахунок зрівняв Буяльський (на знімку ліворуч).

— Вийшов на заміну і забив, тому маю дуже позитивні емоції, — сказав після матчу у мікст-зоні Віталій кореспонденту «Голосу України». — Але шкода, що не виграли. Втім, це тільки перша зустріч. Думаю, у матчі в Португалії все буде інакше. Команда матиме більше впевненості.
...Варто сказати, що під завісу поєдинку динамівці діяли особливо агресивно, сподіваючись на успіх до останньої миті. І, як бачимо, домоглися свого.
Отже, бойова нічия. Слід врахувати, що «Динамо» грало без Ярмоленка. Андрій зазнав харчового отруєння. І лікарі попри великі зусилля, на жаль, не змогли його вивести з цього стану.

***

Через дискваліфікацію тренер «Порту» Гулен Лопетегі за грою спостерігав з трибуни, але на прес-конференцію прийшов:
— Нам протистояв досить сильний і серйозний суперник, який добре дисциплінований, організований на всіх лініях. «Динамо» не давало нам можливості розслабитися, нам не можна було від нього відставати. А далі ви все бачили самі.
У нас були моменти, але ми не всіма скористалися. Хоч удалося забити два м’ячі, але результат сьогоднішнього протистояння — нічия. Звичайно, можна було б говорити про суддівство, бо, якщо чесно, то іноді можна й не зараховувати деякі голи. Але ми нічого не можемо зробити, залишається це тільки прийняти. Поставилися до цього матчу з усією серйозністю, а вийшло так, як вийшло...
Сергій Ребров залишився задоволений, що його підопічним вдалося врятувати зустріч:
— Я щиро привітав хлопців, бо багато з них вперше грали в Лізі чемпіонів. Грали вони сьогодні без лідера. Я думаю, що Ярмоленко є таким. Але це згуртувало хлопців, і те, що вони показали сьогодні в обороні... Так, пропустили м’яч, пропустили стандарт, але «Порту» — це та команда, котра створює багато моментів, а сьогодні гості майже нічого не створили.
У нашому колективі не може бути незамінних виконавців. Так, Андрій наш лідер, але сьогодні команда показала хороший футбол. Гравці були згуртовані і в атаці, і в обороні. Нам є ким замінити Ярмоленка. Ті футболісти, які вийшли на поле, відпрацювали і віддали всі сили та душу справі. Напевно, це особливо підтвердили останні хвилини, коли, пропустивши гол, команда пішла вперед, створювала моменти і таки дотиснула суперника.
А лідером на полі цього разу був Гармаш. Адже Денис робив усе для команди. До речі, він завжди націлений на командну гру і на ворота суперника. Його велика заслуга у тому, що ми зіграли внічию...

***

Уже після першого туру можна почути прогнози, що боротьба в цій групі за вихід до плей-оф обіцяє бути цікавою. Можливо, це поспішні висновки. Тому конкретніше можна буде говорити після другого і третього турів.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.