Двоє учнів школи № 98 м. Львова продовжують лікування у стаціонарі, інші діти перебувають удома. За інформацією управління освіти Львівської міської ради, у навчальному закладі зафіксовано випадок імовірного отруєння. Із тисячі учнів півтори сотні не прийшли на навчання 16 вересня. У шкільній їдальні напередодні подавали гречку та сосиски. Директор школи Олег Пилявка заявив, що то було традиційне меню, і підприємство-постачальник співпрацює не лише із цим навчальним закладом. 


Спершу до лікарні звернулися двоє дівчат, яких після огляду із діагнозом «гостра кишкова інфекція» відпустили додому.

Головний лікар Комунальної 4-ї міської поліклініки Остап Місюра зауважив, що учні перебувають у задовільному стані та госпіталізації не потребують, лише двоє звернулися до стаціонару самостійно. Голова батьківського комітету 2-«А» класу Наталія Сукмановська у сюжеті Телеканалу новин «24» розповіла, що найбільше постраждали діти молодших класів. Дві третини цих школярів не прийшли наступного дня на навчання. Також скаржилися на погане самопочуття вчителі та діти, які харчуються безплатно — із багатодітних та малозабезпечених сімей і діти учасників АТО. Лікар-епідеміолог обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко розповіла, що із числа учнів школи № 98 у цьому медзакладі перебувала лише одна учениця, у неї виявили ротавірусну інфекцію, яка спричиняє і гостре респіраторне захворювання, і розлади шлунково-кишкового тракту.


Директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна повідомила, що упродовж минулої ночі медики не зафіксували звернень від учнів школи № 98. Харчоблок у школі опечатаний до закінчення перевірки, яку спільно здійснює робоча комісія Львівської міської ради та працівники санітарно-епідеміологічної служби. На перші результати лабораторних досліджень очікують в понеділок. Також Галина Слічна зауважила, що сьогодні перевіряють усі харчоблоки львівських шкіл.


Львів.


Фото з сайту http://dailylviv.com.