Двоє журналістів Вінниччини, які стануть переможцями конкурсу на краще висвітлення проблем реформування місцевого самоврядування, поїдуть вивчати досвід самоврядних органів у країнах Вишеградської четвірки.


Проект «Децентралізації влади — журналістську підтримку» реалізує на Вінниччині Міжнародна ГО «Україна—Польща—Німеччина». «Під час підготовки проекту наголос робили на тому, що перш ніж висвітлювати проблематику, журналісти мають бути обізнані в ній, щоб грамотно доносити до суспільства, — каже голова Вінницького обласного осередку МГО «Україна—Польща—Німеччина» депутат облради Олексій Гаврилов. — Тому першим етапом проекту є проведення дводенного навчально-методичного семінару з метою роз’яснення змін, внесених у законодавство в питаннях децентралізації, конституційної реформи, добровільного об’єднання територіальних громад, інших важливих питаннях цієї проблематики».


Один з авторів проекту, депутат Вінницької облради Андрій Кавунець, ознайомить учасників семінару з міжнародним досвідом реформ місцевого самоврядування. Найбільше уваги буде приділено польській моделі самоврядних органів влади, яку пан Андрій вивчав у Свєнтокшиському воєводстві Республіки Польща.


Конкурсні роботи — фільми, телевізійні і радіопрограми, газетні публікації — буде розміщено на сайті МГО «Україна—Польща—Німеччина» та на сторінках у соцмережах. Кращі з них визначатиме не лише комісія, а й читачі, яким надано право оцінювати представлені творчі доробки. Витрати на поїздку переможців до країн Європи беруть на себе організатори проекту «Децентралізації влади — журналістську підтримку».

Вінницька область.