На сході країни відносно спокійно. За даними прес-центру АТО, єдиний обстріл наших позицій було зафіксовано на Артемівському напрямку. Тут зі стрілецької зброї терористи хаотично відкрили вогонь по опорному пункту в районі Лозового.

Ситуацію на фронті військові характеризують як «очікування», адже противник посилено проводить розвідку бойових порядків сил АТО різними засобами — закидаючи диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ), використовуючи безпілотні літальні апарати, оптико-електронні засоби. Так, за інформацією Луганської військово-цивільної адміністрації, учора ворожа ДРГ у селі Валуйське обстріляла машину сил АТО з гранатомета. «У результаті осколкові поранення нижніх кінцівок отримали двоє військовослужбовців 128-ї бригади. Постраждалих бійців доправили в лікарню, де їм надано необхідну допомогу», — йдеться у повідомленні адміністрації.

За інформацією керівника групи «Інформаційний спротив», Дмитра Тимчука, по той бік лінії розмежування супротивник проводить активне переміщення живої сили, бронетехніки, артилерійських і реактивних систем. «Уже другий тиждень триває ротація підрозділів армійської (військової) розвідки ЗС РФ, які відповідають за проведення «зачисток» командного складу так званого «ополчення» з метою встановлення повного контролю російських спецслужб і генштабу ЗС РФ над бандформуваннями. Також ворог у своєму тилу проводить інженерно-саперні роботи з облаштування другого ешелону оборони», — написав Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці».