Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 1-й тур. 17 вересня.
Група G. «Сент-Етьєн» (Франція) — «Русенборг» (Норвегія, Тронгейм). 2:2.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Лаціо» (Італія, Рим). 1:1. Голи: Мілинкович-Савич, 34, Селезньов, 90+4.
«Дніпро»: Бойко, Федецький (Руїс, 61), Дуглас, Гуйє, Піко, Едмар (Бруну Гама, 86), Федорчук (Даніло, 46), Матеус, Ротань, Матос, Селезньов. Тренер — Мирон Маркевич.
«Лаціо»: Маркетті, Конко, Гудт, Джентілетті, Раду, Оназі, Пароло, Андерсон, Мілинкович-Савич (Маурі, 89), Кішна (Кандрева, 76), Матрі (Кейта, 76). Тренер — Стефано Піолі.
Рефері — Арнольд Гантер (Північна Ірландія).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». Без глядачів (покарання за поведінку вболівальників у матчі проти «Наполі» в Києві). 25 градусів.
Склад «Дніпра» порівняно з попереднім сезоном у Лізі Європи зазнав істотних змін. Команда звикає до нового життя без Коноплянки, Канкави, Калинича. Та й «Лаціо» з різних причин не зміг виставити всі головні сили.
Маркевич довірив місце в основі бразильцеві Піко, котрий непогано проявив себе в матчах чемпіонату України. І не помилився, бо зусиллями цього футболіста почалася атака, котра завершилася ударом-порятунком Селезньова (на знімку).

На правому фланзі оборони Мирон Богданович віддав перевагу досвідченому Федецькому. В центрі поля не зміг зіграти через проблеми зі здоров’ям Безус. Святе місце порожнім не буває, і на ньому з’явився український бразилець Едмар. Попереду вся ставка, і не без підстав, робилася на Матеуса, Матоса і надто Селезньова. На щастя, його проблеми з коліном медики вирішили позитивно.
Заради справедливості зазначимо, що «Дніпро» був інертний. Можливо, в психологічному плані на команду вплинули порожні трибуни. Ще перед поєдинком наставник «Дніпра» казав, що найбільше побоюється контратак «Лаціо». Тому й сам вирішив застосувати гру другим номером. Дніпряни начебто запрошували гостей атакувати. Однак «орли» і самі вперед не летіли. Це було досить нудне видовище.
Але «Лаціо» мав дещо симпатичніший вигляд, демонструючи досить пристойні колективні дії. І коли перший тайм наближався до завершення, гості цілком справедливо забили. Кішна виконав штрафний, на який, звільнившись від опіки Дугласа, успішно відгукнувся Мілинкович-Савич.
Останні хвилини перед перервою «Дніпро» активно йшов уперед. Але ті атаки були надто вже прісними. Щоправда, був момент Селезньова, котрий небезпечно пробив після розіграшу штрафного.
Либонь, Мирон Богданович зметикував, що три опорники — це перебір. Тому замість Федорчука випустив Даніло. Хоча другий тайм почався з неприємного зрізання Едмара, коли м’яч ледве не залетів у ворота господарів. На щастя, Бойко виручив. «Дніпрові» гра явно не вдавалася. Він намагався йти вперед, але нічого не виходило. Звичайно, такий стан справ робив футболістів нашого клубу знервованими, надто в обороні.
А ще гравці «Дніпра» зовсім не били по воротах. Лише десь за десять хвилин до завершення основного часу вони влучили в площину воріт.
Якщо бути відвертими, то із забитим м’ячем «Дніпру» поталанило. Адже «Лаціо» досить упевнено контролював ситуацію, і, звичайно, не очікував цього. Але рефері дав закінчити «Дніпру» атаку, хоча час матчу вже вийшов і можна було свистіти. І тоді Піко продерся до лінії воріт, проштовхнув м’яч між оборонцями на Матоса, а той зробив передачу на дальню стійку воріт. Селезньов довершив справу у польоті ударом головою блискавично і майстерно.
Це був, так би мовити, аванс для дніпропетровців. Тому їм варто зробити серйозні висновки і наступний поєдинок проти норвезького «Русенборга» в Тронгеймі 1 жовтня провести активніше і змістовніше. А потенціал у «Дніпра» є солідний.

***

— Відчуваю розчарування від того, що арбітр, додавши три хвилини, поставив кутовий, після якого «Дніпро» зрівняв рахунок на 94-й хвилині, — сказав Стефано Піолі. — Сьогодні ми отримали предметний урок. У нас було багато шансів довести зустріч до впевненої перемоги. Ми провели сильну гру і повинні були виграти поєдинок, адже дозволили «Дніпру» провести кілька контратак лише під завісу...

***

— Звичайно, результатом задоволений, — поділився Мирон Маркевич. — Покривив би душею, коли сказав, що ні. У першому таймі ми грали не дуже добре. Тому в перерві попросив хлопців, щоб не програвали боротьбу. Другу половину діяли краще, були напівмоменти, і, зрештою, зрівняли рахунок. Проти цього суперника в Римі гратимемо зовсім інакше.

Фото «Голосу України».