За даними прес-центру АТО, за останню добу ситуація на Донбасі ускладнилася. Бойовики обстрілювали позиції сил АТО зі стрілецької автоматичної зброї, великокаліберних кулеметів, 82-міліметрових мінометів і гранатометів АГС-17. На деяких ділянках фронту активізувалися ворожі снайпери.
Ось як охарактеризував «Голосу України» ситуацію на фронті боєць одного з підрозділів ЗСУ (місце дислокації — Піски): «Схоже, усе йде до «заморожування» конфлікту. Декілька тижнів у нас було спокійно. Учора сепари обстріляли наші позиції з АГСа, а потім бахнули ПТУРом. Гадаю, вони нас постійно триматимуть у напрузі. У нашому секторі війська РФ навезли багато техніки, облаштовують свої позиції. Схоже, до чогось готуються. Принаймні залишати нашу землю не збираються».
За інформацією керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, бойовики продовжують провокувати сили АТО. Так, зі Старобешевого в район Тельманового бойовики здійснюють підвезення боєприпасів. «За добу зафіксовано переміщення 10 тентованих армійських вантажівок з боєприпасами. У районі Лутугіного зафіксовано підрозділ самохідних артилерійських установок терористів (5 САУ 2С1 «Гвоздика»), — написав Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці».