У Гавані відбулася багатотисячна меса, яку відправив Папа Римський Франциск, що прибув до Куби з першим у своїй кар’єрі візитом. Після меси він зустрівся з колишнім кубинським лідером Фіделем Кастро (на знімку). «Це була дуже неформальна і дружня зустріч. Вона тривала майже 40 хвилин. Папа дав Фіделю Кастро книжки про євангельські тексти, духовність та релігійний гумор. Інші члени сім’ї Кастро (зокрема нинішній кубинський лідер Рауль Кастро. — Ред.) також були присутні там», — заявили в прес-службі Ватикану.

У неділю ввечері Папа Римський виступив перед кубинською молоддю, яку закликав не боятися мріяти про краще майбутнє, в побудові якого їй належить брати активну участь.
«Якщо прагнете іти швидко, то робіть це самостійно. Якщо прагнете йти далеко, то робіть це у супроводі», — закликав понтифік. Учора він відбув до провінції Ольґін — регіону, звідки родом брати Кастро.
Водночас представники кубинської опозиції поскаржилися, що їм не дозволяють зустрітися з главою Ватикану. Мовляв, троє дисидентів було затримано поліцією під час спроби потрапити на месу. До речі, ні нинішній Папа Римський, ні його попередники під час візитів на Кубу не зустрічалися з опозиціонерами. Речник Святого Престолу Федеріко Ломбарді зауважив, що Ватикан звернувся до кількох із них, проте організувати зустрічі з цими людьми не вдалося, повідомляє Euronews.