Представники трудових колективів дорожніх господарств Тернопільської області звернулися з листом до Прем’єр-міністра України, голови ОДА, народних депутатів від області, у якому заявили, що не сприймають призначення нового керівника. «Нам потрібен фахівець, якому довіряємо, ми хочемо будувати європейські дороги без відкатів», — ідеться у листі.

Минулого тижня Службу автомобільних доріг в області очолив 28-річний Богдан Юлик, який до того працював першим заступником керівника відомства. З трудовим колективом ніхто при цьому не радився. Люди обурилися, адже попереднє керівництво з ними не рахувалося: дороги — жахливі, гроші зникали, зарплату виплачували з перебоями. Ось і тепер — минув березень, а дорожники за цей рік платні ще не отримували. Вони вимагають погасити борги до 10 квітня. «У разі виникнення будь-якого тиску на учасників зібрання звертатимемося до державних органів, ради Майдану, міжнародних правозахисних організацій», — ідеться у зверненні.

Про тиск — не голослівно. Проведенню зборів намагалася зашкодити група молодиків. Невідомі брали штурмом вікна, чорний вхід, застосовували до людей газові балончики. Одного з нападників дорожники затримали і передали правоохоронцям.