«Якщо хтось і вбив мого товариша, відомого політика (Нємцова — «Голос України».) — мій план в тому, щоб чітко зі сцени заявити, що я вважаю, що його вбив Рамзан Кадиров, можливо, за наказом Путіна. Я не буду мовчати», — таку гучну заяву зробив у неділю на мітингу російський опозиціонер Олексій Навальний, додавши, що може знову потрапити під суд за свої слова.

 

У неділю в Москві відбулася семитисячна хода під гаслом «За змінюваність влади». Протестувальники вимагали скасування цензури, звільнення політв’язнів, допуску опозиції на вибори, припинення війни на сході України та боротьби з корупцією.


Ще однією метою організаторів ходи було — довести, що насправді Путін не має такої шаленої підтримки, як на цьому наполягають російські соціологічні служби. Проте Олексій Навальний, який є не тільки одним із головних опозиціонерів нинішнього президента, а й представником російських націоналістичних сил, окреслив ситуацію так: «Всі ці 86% Путіна і «Єдіной Росії» — не більш переконливі, ніж 99% у Туркменії або Зімбабве. Коли ми читаємо про відсотки в Туркменії або Зімбабве — це ж іде в розділі гумор, ми сміємося з цього. Так і наші діти сміятимуться з нинішніх високих відсотків влади». Іншими словами, посміятися з інших народів є правилом доброго тону і для російських опозиціонерів.