Політичної агітації в церквах бути не повинно. На цьому наголошує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. З цього приводу він зустрінеться із представниками релігійних конфесій. 

Знаючи авторитет церкви і набожність переважної більшості закарпатців, це вкрай слушно. Тим паче що деякі політсили цей «сегмент роботи з виборцем» експлуатують досить успішно. Взагалі, очільник області проти залучення освітян, медиків та священнослужителів до виборчої кампанії.


Він противник того, щоб бюджетники, особливо вчителі, директори шкіл, медики, головні лікарі працювали агітаторами на виборах, і не кличе їх до жодної провладної партії, але «хай фахівці займаються своєю професійною роботою, а політики — політикою.


«Хочете йти в політику? Тоді кидайте вчити дітей і працюйте в штабах політичних партій, — каже голова ОДА. — Я також проти, щоб священики, замість того, щоб читати Біблію, проголошували політичні прокламації на зразок: «Парафіяни, не забувайте, що найбільша благодійна допомога нам надійшла від такої-то партії, а голова цієї партії — такий-то. Давайте прославимо його в цій церкві!». Ну скажіть, хіба це не маразм? Я говоритиму з представниками релігійних конфесій Закарпаття, щоб припинити це. Люди хочуть почути слово Боже, а не пропаганду політичних сил».

Ужгород.