Народний депутат Микола Скорик, що представляє інтереси виборців Одеської області,  направив Президенту Петру Порошенку депутатське звернення. Зокрема, парламентарій просить доручити уряду, під час внесення змін до держбюджету-2015, передбачити цільову субвенцію в обсязі чотирьох мільярдів гривень на ремонт траси Одеса—Рені.

Про важливість і актуальність повноцінної реконструкції головної і по суті єдиної дороги, що з’єднує Бессарабію з іншими регіонами України, а також є транспортним коридором з нашої країни до Південної Європи, зараз говорять багато.
Кабінет Міністрів погодився на проведення експерименту, суть якого полягає в тому, щоб половину надприбутків, отриманих із надходжень Одеської митниці, залишити в регіоні та спрямувати на ремонт цієї дороги.
За підрахунками експертів, за шість місяців поточного року перевиконання плану доходів Одеської митниці становило майже 500 мільйонів гривень. При збереженні такого плану в другому півріччі і при затвердженій парламентом схемі фінансування реконструкції траси Одеса—Рені (спрямуванні на ці цілі 50% суми перевиконання доходів із митних платежів) процес ремонту цієї автомагістралі без урахування інфляції розтягнеться в середньому на п’ять років.

Одеська область.