«Мапа коштів Вінницької громади» — таку назву має нова інтернет-сторінка, створена на офіційному сайті Вінницької міськради. Кожен її відвідувач може побачити, скільки і на що витрачено коштів міського бюджету.

Проект реалізувала міська громадська організація «Кредо» за грантові кошти Вінницької міськради. Його підтримали Асоціація міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та МЗС Норвегії. 
— У лютому нинішнього року Верховна Рада прийняла Закон «Про відкритість використання публічних коштів», — каже начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики, голова ГО «Кредо» Володимир Хорошев. — Документом передбачено висвітлення інформації на єдиному веб-порталі використання таких коштів. Утім, у Вінниці це робиться ще з 2008 року. Відтоді на сайті міської ради (www.vmr.gov.ua) в розділі «Бюджет міста» вінничани мають можливість знайти інформацію про величину скарбнички, надходження і витрачання коштів. Інформації дуже багато, працювати з нею складно. Щоб спростити пошук, виникла ідея створити «Мапу коштів Вінницької громади». Новий ресурс доступний для кожного. На ньому представлено назви підприємств, організацій, навіть загальноміські події. Досить навести курсор — і на екрані з’явиться інформація про матеріальні надходження і витрати конкретного суб’єкта.
Розробники проекту надали можливість відвідувачам сторінки висловити власну думку з приводу витрачання коштів. «Зворотний зв’язок із громадою сприятиме вдосконаленню прозорості бюджету, а також вдосконаленню взаєморозуміння між владою і громадою», — наголошує Володимир Хорошев.

Вінницька область.