На фронті бійці часто стикаються з проблемою — посилка від родичів прийшла, а забрати її досить проблематично. Потрібна купа дозволів, транспорт і пальне, щоб поїхати у найближчий райцентр і відправити або забрати посилку. Аби уникнути зайвих клопотів для наших захисників, волонтери запустили давно забуту польову пошту.

 

 

Така ідея спала на думку засновникам благодійного фонду «Vіs Pacem». Це благодійна волонтерська недержавна організація, місія якої — допомога армії в зоні АТО. З початку існування, а це вже рік, волонтери започаткували чотири проекти: «Медична допомога», «Швидка волонтерська допомога», «Броньований розум» та «Логістична сотня». А тепер — і «Польова пошта».


В секторі «М» дана послуга існує вже півтора місяця.


— Спочатку довелося трохи попоїздити, щоб розповісти про наші умови. За тиждень об’їхали всі позиції сектору «М». І лише на наступному тижні пішли замовлення. Нині здійснили понад 20 виїздів з доставки посилок бійцям, — говорить волонтер організації «Vіs Pasem» Руслан Кутас.


Більш детально про умови доставки. При відправці багажу вказується адреса отримувача — польова пошта і її номер телефону та телефон відправника. А також приблизне місце дислокації підрозділу, де служить боєць. Поштове відправлення пересилається як «Новою поштою», так і «МістЕкспресом». А вже з відділень цих організацій її забирає волонтер і відвозить адресату на передову. Вартість доставки — тільки за послуги «Нової пошти».


Прохання від волонтерів: не відправляти бійцям заборонені предмети (алкоголь, наркотики, зброю, набої та швидкопсувні продукти). Перед відправкою на передову вміст відправлень буде перевірятися і фіксуватися відеокамерою.


Ярослава МАРЧЕНКО.


Із зони АТО.


Фото автора.