Відразу після оголошення офіційних результатів дострокових парламентських виборів лідер Коаліції лівих радикальних сил СІРІЗА, що перемогла, Алексіс Ципрас склав присягу як глава уряду Греції. Перед цим президент Прокопіс Павлопулос вручив йому мандат на формування уряду.

Попередні прем’єри Греції присягали на вірність країні і народу на Євангелії в резиденції архієпископа Афінського та всієї Греції. Але враховуючи атеїстичний світогляд Алексіса Ципраса, церемонія приведення глави уряду до присяги вдруге цього року проходила у президентському палаці. Стоячи навпроти президента Греції, Ципрас заявив, що дотримуватиметься Конституції і законів Греції, а також буде вірно служити інтересам народу. Ці слова він підкріпив підписом на офіційному документі.
Новоспечений прем’єр повідомив Прокопісу Павлопулосу, що вже в середу сформує уряд Греції в коаліції з партією «Незалежні греки». Журналістам він не назвав кандидатів на міністерські посади, але пообіцяв, що це будуть досвідчені та компетентні люди. Як припускає грецька газета «Вима», віце-прем’єром у новому уряді може стати Евклід Цакалотос, який як міністр фінансів завершував переговори з міжнародними кредиторами країни. А на посаду міністра фінансів, цілком ймовірно, Ципрас призначить Йоргоса Хуліаракіса, який на цій посаді працював у службовому (тимчасовому) уряді.
«Можна вважати і вирішеним питання про те, що посаду міністра оборони знову обійме лідер партії «Незалежні греки» Панос Камменос, а його однопартієць Панайотіс Курумпліс сяде в крісло міністра охорони здоров’я», — повідомила «Вима». За даними видання, на посаду голови парламенту Алексіс Ципрас має намір запропонувати колишнього віце-прем’єра Янніса Драгасакіса.
Згідно з офіційними результатами підрахунку голосів, на дострокових парламентських виборах СІРІЗА завоювала довіру 35,5 відсотка громадян, її основний конкурент «Нова демократія» — 28,1 відсотка. Далі йдуть «Золота зоря» — 7,11% і ПАСОК з 6,42%. У парламент також пройшли Компартія з 5,47%, «Потамі» з 3,93%, «Незалежні греки» з 3,7% і Центристська партія з 3,45 відсотками голосів.