Переїхавши жити в Харків до рідної доньки, ми з дружиною постійно відчували потребу в спілкуванні із залишеними в Києві друзями. І тут нам пощастило познайомитися із надзвичайно цікавою шахтарською родиною, яка, через сумнозвісні події, переїхала до сина з Луганщини.
Глава сімейства — почесний шахтар Пузаков Володимир Іванович (на знімку) народився у селі Деркачівка, що на Полтавщині, в родині залізничників. 

Наслідуючи батька, Володимир вступив у Полтавське залізничне училище, де за два роки, достроково, опанував спеціальність електрозварника 4 розряду.
А після демобілізації з армії (в 1965 році) Володимир за комсомольською путівкою влаштувався на шахту «Южная Ломоватка», що в Брянському районі Луганської області. Тут Володимир Іванович безперервно працював бригадиром, шахтарем-прохідником майже сорок років. 
На жаль, військові дії на сході України нині не дають нам спокійно спати. І родина Пузакових живе у постійній тривозі за свою малу батьківщину. Як і ми всі, дуже сподівається, що скоро і Луганщина, і Донеччина будуть визволені від російських терористів. Відновиться народне господарство Донбасу. В нашій рідній Україні настане мирне життя.

Василь ТИМОЩИК, ветеран Великої Вітчизняної війни і праці.

Харків.

Фото автора.