Делегація з Луцька на чолі з міським головою Миколою Романюком нещодавно відвідала волинян, які служать в зоні АТО. Гості з Луцька, що вже не вперше бувають у Волновасі, вручили бійцям комплекти військової форми, футболки, дизельний генератор, запасні частини для ремонту автомобільної техніки, біноклі, засоби гігієни, продукти, українські книги...

Напередодні поїздки голова наглядової ради благодійного фонду «Волинська родина» Ігоря Єремеєва Олена Палагута звернулася до Миколи Романюка з проханням передати бійцям 72-ї бригади автомобіль. Зауваживши, що його планував власноруч вручити бійцям народний депутат. Проте трагічна смерть завадила йому це зробити. Відремонтував, пофарбував і укомплектував машину депутат Луцької міської ради Євген Ткачук. Микола Романюк виконав місію і, побувавши на передовій, вручив військовим авто.
Особливим подарунком для волинян, які служать поблизу Волновахи, стали малюнки та футболки, розмальовані за спеціальною технологією дітьми учасників АТО. На передовій кожен солдат отримав від дітей Луцька «браслет життя», який має унікальну властивість за потреби перетворюватись на триметровий канат і виручити бійця в екстремальних умовах. У кожен браслет діти поклали лист підтримки.
Від благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» солдатам вручили продуктові набори, а для травматологічного відділення Волноваської лікарні — медичні бандажі, стерильний перев’язувальний матеріал, сечоприймачі... Поблизу розташування однієї з військових частин делегація з Луцька відвідала Ольгинську селищну раду та передала іграшки для місцевого дитячого садочка.
Також лучани побували на місці загибелі біля села Благодатне Волноваського району у травні 2014 року військовослужбовців 51-ї ОМБр. Про трагедію тепер нагадує встановлений там пам’ятний хрест та меморіальна дошка. Священнослужителі відслужили біля них панахиду за загиблими. Рідні воїнів: мама Віталія Махновця — Марія та дружина Дмитра Йовзика — Оксана разом з усіма помолилися за упокій душ бійців.
У рамках візиту лучани взяли участь у заходах з нагоди 134-річчя Волновахи та Дня визволення міста від нацистських загарбників. Свої пісні під час святкового концерту військовослужбовцям і місцевим жителям подарували народний артист України Василь Чепелюк та дует «Душа Волині» у складі заслуженої артистки України Алли Опейди та заслуженого працівника культури України В’ячеслава Судими. Під час урочистостей луцький міський голова Микола Романюк отримав з рук волноваського міського голови Сергія Демченка нагороду «Знак пошани» Волноваської міської ради.
Народний депутат України Дмитро Лубінець, обраний від Волновахи, від імені своїх земляків вручив луцькому міському голові ікону св. Миколая Чудотворця.
Прощаючись, гості з Волині запевнили, що це не останній візит у Волноваху, і, в свою чергу, вони раді будуть бачити в Луцьку гостей з міста-побратима.

Волинська область.

 

 

Міський голова Луцька Микола Романюк (другий праворуч) передає подарунки бійцям АТО.

Фото прес-служби Луцької міської ради.