З понеділка лихоманить Рівненську митницю — не перераховують кошти до держбюджету. Відтак за тиждень він може недоотримати 60 мільйонів гривень. Причина: керівник митниці на навчальній сесії, право підпису на документах ще має перший заступник, але з минулої п’ятниці він та ще два заступники звільнені з роботи через «одноразове грубе порушення». Виконувача обов’язків начальника митниці станом на 22 вересня не призначено.

Тобто Рівненська митниця фактично залишилася без керівництва.


Тим часом заступники вважають, що їх звільнили незаконно і безпідставно, тож позиватимуться до суду. І це їх право.


До речі, нове керівництво Рівненської митниці працює з листопада минулого року. У свій актив записало те, що з початку року митниця перевиконує план надходжень до держбюджету на 200 мільйонів гривень, а також те, що за останній рік на Рівненську митницю повернулося двадцять два великих імпортери. Це дало можливість додатково залучити до держбюджету мільйони гривень.


Ще 12 серпня на сайті Рівненської ОДА було вміщено інформацію «На Рівненську митницю повертаються імпортери», перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський відзначив, що за останній рік до облдержадміністрації не надходило скарг на роботу митниці. Це свідчить про належну співпрацю бізнесу та митниці.