За даними штабу АТО, в останню добу на артемівському напрямку були обстріляні наші опорні позиції в Майорську, Зайцевому, Лозовому та Луганському. Бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Ще декілька провокацій зафіксовано неподалік Сокільників на Луганщині.
Ось як боєць одного із розвідбатальйонів ЗСУ охарактеризував ситуацію на фронті (район Дебальцевого): «Ворог змінив тактику і нині активно використовує невеликі групи диверсантів. Їх завдання — не прорвати лінію фронту, а завдавати нам втрат у живій силі. В нашому секторі стоять переважно військовослужбовці РФ. Танки, артилерія супротивника перебувають на передових позиціях. Відводити техніку з демілітаризованої зони вони нині не збираються. Затишшя на фронті — дуже оманливе».
Підрозділи бойовиків і російської армії на Донбасі до жовтня (до сесії Генеральної Асамблеї ООН. — Авт.) не наступатимуть, вважає військовий експерт Роман Світан. За його словами, нині йде переформатування управління армійськими підрозділами в «ДНР», яке повністю переходить під управління РФ. «Військові частини невизнаних «республік» нині повністю контролюються генералами РФ, і це все готується саме до наступу, а не до відведення військ, — зазначив він в ефірі одного з телеканалів.